ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015


Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες toblerone

Υλικά

Για τη βάση:
200 gr μπισκότα βουτύρου ή τύπου πτι μπερ
125 gr  βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
500 gr μαλακό τυρί τύπου Philadeplhia ή Μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 gr σοκολάτα Toblerone, λιωμένη
1  βανίλια
2 σοκολάτες Mars για διακόσμηση

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα pyrex και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος που να εξέχει περιμετρικά.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο blender τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε στη σκόνη μπισκότου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος, το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο pyrex να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Λιώνετε τη σοκολάτα Toblerone σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε, σε μπολ, με το μίξερ  το μαλακό τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο Toblerone, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο pyrex, πάνω από τη βάση μπισκότου και στρώνετε την επιφάνεια. Κόβετε τις σοκολάτες Mars σε κομματάκια και τα τοποθετείτε ανά διαστήματα πάνω από τη κρέμα  πιέζοντάς τα ελαφρώς στο μείγμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια και σερβίρετε. 

 

Αναρόπιτα γλυκιά με φύλλο κρούστας

Υλικά
500 gr φύλλο κρούστας
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

κανέλλα
1 κιλο αναρή φρέσκα

200 gr κρέμα γάλακτος
3 - 4 κουτάλια σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση
Αλείβουμε τα (μισά φύλλα)  ένα-ένα  με λίγο λάδι  και τα στρώνουμε στο ταψί. Λιώνουμε με πιρούνι την αναρή μας και προσθέτουμε την κανέλα, την ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα. Χαράζουμε το φύλλο μας με κοφτερό μαχαίρι  στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζαχαρούχο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Το γλυκο μας είναι έτοιμο.





Nachos  με κοτόπουλο όγκρατέν

Υλικά
400 gr nachos
κλασικό (μόνο με αλάτι)
1 στήθος κοτόπουλο (βρασμένο)
200
gr
κρέμα γάλακτος
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
250
gr τυρί guda
ή όποιο άλλο τυρί θέλετε

Για τι σάλτσα
4 μεγάλες ντομάτες
2 πιπεριές κέρατο (η μια καυτερή) προαιρετικά
1/2 από 1 μικρο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι όλα τα υλικά της σάλτσας και ψήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Γυρίστε τα κατά διαστήματα για να ψηθούν από όλες τις μεριές. Αφαιρέστε τη φλούδα από τις ντομάτες, βάλτε τα όλα στο blender προσθέστε αλάτι, πιπέρι, χτυπήστε τα καλά. Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη σάλτσα και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και η σάλτσα είναι έτοιμη. Βάλτε σε ένα ταψί , τα μισά νάτσος. Προσθέστε τη μισή σάλτσα, φροντίστε να πάει παντού. Βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε κομματάκια) το καλαμπόκι, τη κρέμα γάλακτος και λίγο από το τυρί, επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με όλο το υπόλοιπο τυρί. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάλτε το από το φούρνο και  σερβίρετε ζεστό.


Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015


Γλυκό της στιγμής

Υλικά
300 gr τυρί κρέμα
250
ml
κρέμα γάλακτος 
5 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι
nutella
2 ποτήρια φρούτα φράουλες , κεράσια .


Για το σερβίρισμα
πουράκια σοκολάτας ή μπισκότα βουτύρου


Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να αφρατέψουν καλά για 2 λεπτά. Θα χρησιμοποιήσουμε 6 ποτήρια μικρά. Ισομοιράζουμε μια στρώση nutella, 1 στρώση κρέμα τυριού, κόκκινα φρούτα, πάλι στρώση nutella, στρώση τυριού και κόκκινα φρούτα. Γαρνίρουμε με μπισκότα βουτύρου ή πουράκια σοκολάτας.


Σαλάτα με καρπούζι φέτα και αγγουράκι

Υλικά
1 ποτήρι καθαρισμένο αγγουράκι  σε κύβους, χωρίς φλούδα
3  ποτήρια  καρπούζι σε κύβους, χωρίς τα κουκούτσια
1/2 ποτήρι φέτα σε κύβους
1 κουταλάκι γλυκού  φύλλα θυμαριού φρέσκου
1 κουταλια σούπας  μπαλσάμικο
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού  μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
φρέσκα φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
 

Εκτέλεση


Σε μέτριο μπολ, ανακάτεψε απαλά το αγγούρι, το καρπούζι, τη φέτα, το θυμάρι, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Γαρνίρισε με τα φύλλα του βασιλικού, αν τα χρησιμοποιήσεις, και σέρβιρε.
 
 

Κοτόπουλο ψητό με λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στα 2
90 ml ελαιόλαδο
400 gr γιαούρτι πλήρες
1 λεμονιού το χυμό
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στου βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ψήνετε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο χωρίς να χάσει τους ζωμούς του.  Βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο και το διατηρείτε ζεστό, σε μεγάλο σκεύος, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ξύνετε το ταψί να βγάλετε τους “ξεραμένους” ζωμούς του κοτόπουλου, και τους μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα.  Προσθέτετε στη κατσαρόλα το λεμόνι, το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο, το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 4 λεπτά περίπου. Περιχύνετε το κοτόπουλο με τη λεμονάτη σάλτσα γιαουρτιού, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και ένα κλαδάκι μαϊντανού και σερβίρετε.

 

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015


Πανεύκολο παγωτό με oreo

Υλικά
240 gr  κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 1/2 πακέτο μπισκότα όρεο

Εκτέλεση 
Θρυμματίζουμε στο blender το 1 πακέτο όρεο και κόβουμε με το χέρι στη μέση ή στα 4 το υπόλοιπο μισό πακέτο. Με μίξερ  χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και λίγο λίγο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.  Παγώνουμε στη κατάψυξη το παγωτό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το βγάζουμε από τη κατάψυξη το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5 λεπτά. Σε ένα μεταλικό ταψάκι  βάζουμε μια μεμβράνη, προσθέτουμε το μισό μείγμα παγωτού και το ισιώνουμε. Βάζουμε σε μια στρώση όλα τα θρυματισμένα μπισκότα και  τέλος στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπο παγωτό. Γαρνίρουμε με τα χονδροκομένα μπισκότα και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη.

Προαιρετικά, πάρτε mini ορεο και διακοσμείστε το γλυκό σας.
 

Κρύα σαλάτα με μακαρόνια και ντοματίνια

Υλικά:
400 gr ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πακέτο μακαρόνια σε σχήμα κοχύλι
1  γιαούρτι 250 gr
4 κουτάλια σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
φρέσκο μαρούλι ή ρόκα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα. Ρίχνετε τα ντοματίνια στα μακαρόνια μαζί με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια προσθέτετε τη σος και στο τέλος γαρνίρετε με βασιλικό. Αφήνετε λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Πένες φούρνου με πεπερόνι

Υλικά
Πένες 500 gr
Ρεγκάτο 150 gr τριμμένο
Μοτσαρέλα 150 gr τριμμένη
Πεπερόνι 200 gr  ψιλοκομμένο
Μαγιονέζα 2 κουτάλια σούπας
Γάλα 100 ml
1 Αυγό 
Αλάτι - πιπέρι

 
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε εκτός από το γάλα και το αυγό. Κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και λίγες φέτες  πεπερόνι κομμένες ροδέλες (περίπου 6-8). Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί καλά τα  τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό , περιχύνουμε και τέλος τοποθετούμε τις φέτες πεπερόνι (6-8 που κρατήσαμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσει.

 

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015


Κρέμα φυστικοβούτυρου με μπισκότα oreo

Υλικά:
1 ποτήρι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
230 gr τυρί κρέμα
400 gr ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1  βανίλια
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
250 gr κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
16 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα
5 κουτάλια σούπας λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια, χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Ανακατεύουμε μέσα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα και πατάμε 1 κουταλάκι του γλυκού ψίχουλα μπισκότων στον πάτο των ποτηριών που θα σερβίρουμε το επιδόρπιο. Ρίχνουμε το μείγμα φυστικοβούτυρου μέσα σε ένα κορνέ και το απλώνουμε πάνω από τα θρυματισμένα μπισκότα. Πασπαλίζουμε τις κορυφές με ½ κουταλάκι του γλυκού ψίχουλα μπισκότων.  Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


Νόστιμη καροτοσαλάτα

Υλικά:
8 καρότα
2 κολοκυθάκια
¼ πράσινο λάχανο,
¼ μωβ λάχανο
1 φλιτζάνι σταφίδες και κάπαρη

Για το dressing  της καροτοσαλάτας 
1/3 ποτηριού μαγιονέζα
1/4 ποτηριού γάλα
λίγο χυμό από λεμόνι
αλάτι και πιπέρι, κύμινο


Εκτέλεση
Αρχικά ανακατέψτε τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ. Τρίψετε σε χοντρό τρίφτη τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το πράσινο λάχανο και το μωβ λάχανο. Μετά προσθέστε στα λαχανικά το dressing, τις σταφίδες και την κάπαρη.
Η καροτοσαλάτα είναι έτοιμη για να την απολαύσετε μικροί και μεγάλοι!





Φιλέτο κοτόπουλο με σισάμι
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
1/2 ποτήρι σισάμι
1/2 ποτήρι μουστάρδα
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
3 κουτάλια σούπας βαλσάμικο ξίδι
1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι φέτα τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φιλέτα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά, το σουσάμι, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε στο μπολ τα φιλέτα πιέζοντας τα να πάρουν όλα τα υλικά. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα, τη μουστάρδα, το ξίδι και τη φέτα και φτιάχνουμε μια ωραία σάλτσα. Αφού ψηθούν τα φιλέτα στο φούρνο, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και τα σερβίρουμε είτε με ζυμαρικά είτε με πουρέ.




Τρίτη 30 Ιουνίου 2015


Πανεύκολο γλυκό ψυγείου

Υλικά

Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ αλεσμένα σε σκόνη
3/4 ποτηριού λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση:
370 gr cookies βανίλιας με σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 ποτήρι γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βάθμους και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι. 

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση: Σε μπολ, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Κρατάτε στην άκρη 2 cookies για γαρνίρισμα. Βουτάτε 8 cookies, ένα κάθε φορά (γρήγορα για να μη φουσκώσουν πολύ) στο γάλα και τα στρώνετε στο ταψάκι πάνω στη κρύα πλέον βάση. Στρώνετε από πάνω το 1/3 της σαντιγί. Βυθίστε άλλα 10 – 11 μπισκότα στο γάλα και στρώστε τα πάνω στη σαντιγί. Απλώνετε από πάνω το άλλο 1/3 της σαντιγί.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με μια τελευταία στρώση μπισκότα, βουτηγμένα σε γάλα και στρώνετα από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί. Θρυμματίζετε τα δύο cookies που κρατήσατε στην άκρη και πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί. Σκεπάζετε το γλυκό και το αφήνετε για 8 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Σολομός με κρούστα από καρύδια

Υλικά:
1/2 ποτήριι τριμμένη φρυγανιά
1/2 ποτήρι καρύδια τριμμένα
1 φιλέτο σολομού
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κουτάλια σούπας φρέσκο χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς . Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύετε τη φρυγανιά με τα καρύδια. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού σε ένα μεγάλο ταψί, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το χυμό λεμονιού. Από πάνω πασπαλίζετε με το μείγμα φρυγανιά- καρύδια και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο, ψήνοντας  για 15 λεπτά περίπου.