ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015


Τούρτα Σοκολάτα - Μπανάνα

Υλικά:

Υλικά για το παντεσπάνι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/3 ποτηριού φαρίνα
3/4 ποτηριού κακάο κοσκινισμένο
1 ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 μέτριες μπανάνες λιωμένες
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1/2 ποτήρι φυτική κρέμα
1/2 ποτήρι  λάδι
1 βανίλια

Σοκολάτα για την επικάλυψη:
225  gr σοκολάτα κουβερτούρα
180 ml φυτική κρέμα
1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τις λιωμένες μπανάνες και σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη φυτική κρέμα, το λάδι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα του αλευριού.
Όταν ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά της ώρας.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο μπήγοντας ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Για την επικάλυψη: Βάζουμε σε μικρό κατσαρόλι τη φυτική κρέμα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.Δεν θέλουμε να κάψει, γι αυτό πριν πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε τη
ganache να κρυώσει πολύ καλά.Αφού έχουν κρυώσει πολύ καλά ganache
και παντεσπάνι απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με αποξηραμένες μπανάνες, ή με τα αγαπημένα μας φρούτα.
 

Γεμιστά με θαλασσινά
Υλικά

6 ντομάτες
7 πιπεριές
300
gr
γαρίδες καθαρισμένες
130
gr
μύδια ψίχα
1   ποτήρι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 τριμμένο καρότο
λίγο  μαϊντανό
δυόσμο
10 κουτάλια σούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε, να στραγγίσουν, όσο θα ετοιμάζουμε την γέμιση. Κρατάμε την σάρκα από τις ντομάτες, την στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Προσθέτουμε τις γαριδούλες και τα μύδια και ανακατεύουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάρκα της ντομάτας, τον μαϊντανό, δυόσμο, τριμμένο καρότο και το αλατοπίπερο. Αφού πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, και ανακατεύουμε συνεχώς να απορροφηθούν τα πολλά υγρά από το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να «περιμένει» για ένα τέταρτο. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές, τις τοποθετούμε σε ταψί με ελαιόλαδο, τις περιχύνουμε και με λαδάκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε για 1-1,5 ώρα

 

Τρούφες με γέμιση καρύδας

Υλικά:
170 gr συμπυκνωμένο γάλα
200 gr τριμμένη καρύδα + 50 gr για επικάλυψη
100 gr μάυρη σοκολάτα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα μαζί με τη καρύδα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Ύστερα φτιάχνουμε μπαλάκια από καρύδα.  Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων τη σοσκολάτα. Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα βουτάμε στη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με καρύδα. Και είναι έτοιμα για απόλαυση.