Μηλόπιτα Cheesecake
Υλικά
250 gr μπισκότα digestive θρυμματισμένα
100 gr βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (πράσινα)
50 gr ζάχαρη
80 gr ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2 αυγά
300 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Philadelphia)
3 κουτάλια σούπας έτοιμο σιρόπι καραμέλας
250 gr μπισκότα digestive θρυμματισμένα
100 gr βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια (πράσινα)
50 gr ζάχαρη
80 gr ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2 αυγά
300 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Philadelphia)
3 κουτάλια σούπας έτοιμο σιρόπι καραμέλας
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο pyrex.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο pyrex.
Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε τα μήλα από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και ετοιμάζουμε και την τυρόκρεμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε υπερβολικά το μείγμα και «κόψει» η κρέμα μας. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανίλια, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε το τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 40 λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να παγώσει και μετά την απολαμβάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου