Λαζάνια με σολομό και μανιτάρια α λα κρεμ
Υλικά
16 φύλλα λαζάνια 2 φιλέτα σολομό χωρίς το δέρμα (400 γρ. περίπου και τα δύο)
1 λίτρο γάλα
4 κουτάλια κορν φλάουρ
1 κουταλιά βούτυρο
λιγο μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι τυρί παρμεζάνα
150 gr τυρί μοτσαρέλα φρέσκια
2-3 κουτάλια σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τα λαχανικά
1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 πράσα σε φέτες
500 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Προσθέτουμε τον σολομό και το καρότο και ψήνουμε για 2 λεπτά κάθε πλευρά. Ίσα να αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Λιώνουμε τον σολομό σε κομματάκια και προσθέτουμε τον άνηθο.
Σε καυτή κατσαρόλα με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σε κανάτα ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο ,το κορν φλάουρ λίγο μοσχοκάρυδο κι αλατοπίπερο. Το προσθέτουμε στα μανιτάρια και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας. Κρατάμε λίγη για την επιφάνεια.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι κρέμα μανιταριών στο ταψί. Κάνουμε μια στρώση λαζάνια, σολομό και λαχανικά. Περιχύνουμε με 1 ποτήρι κρέμα μανιταριών, επαναλαμβάνουμε στρώσεις λαζάνια , σολομό ,λαχανικά και κρέμα. Τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 35 λεπτά ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με κομμάτια μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα .Ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου