Νηστίσιμη Τούρτα Μόκα
Για την βάση
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 κουτάλια σούπας ξύδι
1/2 ποτήρι λάδι
1 1/4 ποτηριού γαλλικό καφε κρύο
2 ποτήρια αλευρι ζαχαροπλαστικής
3 κουτάλια σούπας κακάο
2/3 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι σόδα
Για το αφράτο γλάσο
1/3 ποτηριού δυνατό γαλλικό καφε
3 κουτάλια λικέρ kalhua ή Tia maria
3 ποτήρια ζάχαρη άχνη
1/2 ποτήρι κακάο
1 βανιλια
2/3 ποτηριού μαργαρινη soft
γαρνίρισμα
αμυγδαλακι φιλε ψημένο και καφέ στιγμής
Εκτέλεση
Βάση
Χτυπάμε στο blender τη ζάχαρη,το ξύδι,το λάδι και 1 ποτήρι από τον καφέ. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι,κακάο,αλάτι και την βανίλια.Κάνουμε μια λακουβα στη μέση και ρίχνουμε εκει τα υγρά υλικα και την σόδα διαλυμένη στον υπόλοιπο καφε.Χτυπάμε με ενα κουτάλι να γίνει λείος χυλός.Αδείαζουμε σε ταψί που έχουμε στρωσει με λαδωμένο χαρτι ψησίματος.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Γλάσο
Σε μπώλ ανακατεύουμε τον καφέ με το λικερ.Σε άλλο μπωλ ανακατευουμε την άχνη,το κακαο και την βανίλια.Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα τοπυ μίξερ την μαργαρίνη να αφρατέψει.Χτυπώντας ρίχνουμε σε δόσεις εναλλάξ τον καφέ και το μίγμα της άχνης ώσπου να γίνει λείο κρεμώδες μείγμα.
Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε το κεικ σε τρείς πάτους.Βάζουμε γλάσο πάνω σε κάθε πάτο και στην επιφάνεια.Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλε και καφέ στιγμής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου