Πανακότα Νηστίσιμη
Υλικά
1 λίτρο φυτική κρέμα (ΗOPLA)2 βανίλιες
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη (10 γραμμάρια)
1/2 ποτήρι νερό ζεστό
Σάλτσα φράουλας
2 ποτήρια φράουλες λιωμένες
5 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν-φλάουρ
Λίγο νερό
- Αν δεν θέλετε να φτιάξετε σπιτική σάλτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Strawberry filling
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη φυτική κρέμα, με τη βανίλια και τη ζάχαρη να βράσουν και την αποσύρουμε από τη φωτιά πριν κοχλάσει. Προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό ζεστό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει η κρέμα και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης. Βάζουμε τη πανακότα στο ψυγείο να παγώσει.
Πριν τη σερβίρουμε την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το πολτό φράουλας με τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει και αν χρειαστεί πριν το σερβίρισμα αραιώνουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή.
Πριν τη σερβίρουμε την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το πολτό φράουλας με τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει και αν χρειαστεί πριν το σερβίρισμα αραιώνουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου