Πανακότα με εσπρέσσο
Υλικά
1 λίτρο φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική1 φλιτζανάκι του καφέ εσπρέσο
1 φακελάκι ζελατίνη
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 βανίλια
Προαιρετικά γαρνίρουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Υλικά για τη σάλτσα
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml νερό
1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τη φυτική κρέμα σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην κάψει. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και μόλις δούμε πως έχει αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα και να αχνίζει, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στη κατσαρόλα μας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει το μείγμα, μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η σοκολάτα. Προσθέτουμε στο τέλος τη μαργαρίνη για να γυαλίσει, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Η πανακότα πρέπει να έχει πήξει πριν ρίξουμε τη σάλτσα σοκολάτας και η σάλτσα να είναι κρύα.
Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα φουντούκια.
Η πανακότα πρέπει να έχει πήξει πριν ρίξουμε τη σάλτσα σοκολάτας και η σάλτσα να είναι κρύα.
Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα φουντούκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου