ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Καρυδόπιτα αλάδωτη

Υλικά
3/4  ποτηριού ταχίνι
1 ½  ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
½  ποτήρι ξανθές σταφίδες
1 ½  ποτήρι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 ποτήρι τρούφα σοκολάτας
2 ποτήρια  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2 ποτήρια  αλεύρι φαρίνα
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2  κουταλάκι  γλυκού σόδα
250  gr  κουβερτούρα

Εκτέλεση
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου