ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Λαχταριστοί πατατοκεφτέδες
 
 
Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο  μαϊντανό 
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
200gr  τυρί νηστίσιμο
½ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά  σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση  
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου