Φραουλοκεκάκια Νηστίσιμα
Υλικά για το κέικ
1 ½ ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής1/3 ποτηριού φυτικό βούτυρο
1/2 ποτήρι φυτική κρέμα
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
10 φράουλες ψιλοκομμένες
1-2 κουτάλια σούπας αλεύρι για το αλεύρωμα
Προαιρετικά για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική
6-7 φράουλες σε πολτό
Φράουλες για γαρνίρισμα
*Αν δεν θέλουμε σαντιγί πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω σε αντίσταση.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και συμπληρώνουμε στο μείγμα τη φυτική κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα και προσθέτουμε το και baking powder και κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι.
Το μείγμα του κέικ θα είναι σχετικά σφικτό.
Πασπαλίζουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες με τις δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το αλεύρι και να απορροφήσει τα υγρά από τις φράουλες και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ανακατεύουμε τις φράουλες με το μείγμα του κέικ και μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια για μάφιν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω στα 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε να γίνουν πολτός.
Αδειάζουμε το πολτό φράουλας στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Βάζουμε τη ροζ σαντιγί σε κορνέ. Γαρνίρουμε τα μάφιν μας με τη σαντιγί, μία ολόκληρη φράουλα και σερβίρουμε.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και συμπληρώνουμε στο μείγμα τη φυτική κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα και προσθέτουμε το και baking powder και κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι.
Το μείγμα του κέικ θα είναι σχετικά σφικτό.
Πασπαλίζουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες με τις δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το αλεύρι και να απορροφήσει τα υγρά από τις φράουλες και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ανακατεύουμε τις φράουλες με το μείγμα του κέικ και μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια για μάφιν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω στα 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε να γίνουν πολτός.
Αδειάζουμε το πολτό φράουλας στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Βάζουμε τη ροζ σαντιγί σε κορνέ. Γαρνίρουμε τα μάφιν μας με τη σαντιγί, μία ολόκληρη φράουλα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου