ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κέικ αμυγδάλου με αχλάδια

Υλικά
3 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 ποτήρι λάδι
1 ½  ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/4 ποτήριού κονιάκ
500 gr αχλάδια  καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1  ποτήρι αμύγδαλα αλεσμένα
1/4 ποτηριού φρυγανιά αλεσμένη
50 gr κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Γλάσο κουβερτούρας
100 gr κουβερτούρα
50 ml κρέμα γάλακτος νηστήσιμη


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι να λιώσει.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ, στο ελάχιστο και προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά (το χυμό , το κονιάκ, τη κανέλα, τη φρυγανιά και τα αμύγδαλα) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένο ταψί και πάνω στο μείγμα απλώνουμε τα κομμένα αχλάδια σε κύβους. Πιέζουμε απαλά τα αχλάδια να μπουν στη γέμιση (δεν πειράζει αν δεν μπουν όλα), και πασπαλίζουμε με τα κομμάτια κουβερτούρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων τη κουβερτούρα για 10 δευτερόλεπτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε το κέικ μας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου