Ριζότο με καλαμαράκια και πιπεριές
Υλικά
4 φρεσκα καλαμαράκια
πιπεριές πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες
1 ποτήρι λευκό κρασί
άνιθο
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι ρύζι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πιπεριές πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες
1 ποτήρι λευκό κρασί
άνιθο
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι ρύζι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια. Τεμαχίζουμε σε ροδέλες τις πιπεριές.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, σωτάρουμε τα καλαμαράκια με τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, τον άνιθο και το αλατοπίπερο και αφηνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα καλαμαράκια, προσθέτουμε ανάλογο νερό για το ρύζι (3 ποτήρια νερό-1 ποτήρι ρύζι) και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νεράκι του….έτοιμο!
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, σωτάρουμε τα καλαμαράκια με τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, τον άνιθο και το αλατοπίπερο και αφηνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν τα καλαμαράκια, προσθέτουμε ανάλογο νερό για το ρύζι (3 ποτήρια νερό-1 ποτήρι ρύζι) και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νεράκι του….έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου