ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Σοκολατένια κόλαση

Υλικά
250 gr  Κουβερτούρα  Borville                                
250 gr  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου                                                              
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι                                                              
2 βανίλιες
αβγά                                                               
1 ποτήρι  ζάχαρη
½  ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής                                                             
½  ποτήρι  κακάο
 
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τ’ αβγά, το αλεύρι και το κακάο. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.  Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
 Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κουταλιά σούπας  μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 για βαθμούς 15 -20 λεπτά να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα το κέικ θα είναι υγρό.
Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Δεν κόβεται όσο είναι ζεστό γιατί τρέχει υγρή σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το κόβουμε σε κομμάτια. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Όταν βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, σχεδόν υγρό.
Εναλλακτικά προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου