ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

 
 
ΑΝΑΡΟΠΙΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 2 ΚΙΛΑ ΑΝΑΡΗ ΦΡΕΣΚΑ ΑΝΑΛΑΤΗ
 
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 
8 ΑΥΓΑ
 
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑ
 
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ  ΑΛΕΥΡΙ
 
2 ΚΟΤΑΛΑΚΙΑ BAKING POWDER
 
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
 
ΣΙΣΑΜΙ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΑΜΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΗ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΣΑΜΙ) ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΛΕΙΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΙΣΑΜΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
 
 
ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΓΛΥΚΟ!!!
 
 
 
 

 
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ 2  ΚΟΜΜΑΤΙΑ
 
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
 
ΑΛΑΤΙ
 
ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ
 
1 ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
 
500 ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
500 ml  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΕΝΝΕΣ
 
ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ,ΚΙΤΡΙΝΕΣ
 
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ. ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ, ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΔΗΛΑΔΗ  ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΨΟΥΜΕ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ  ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
 
 
 
 

CHEESECAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΛΑΙΜ
 
ΥΛΙΚΑ
 
200 gr  ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE AΛΕΣΜΕΝΑ
 
50 gr  ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
 
100gr  ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
 
400gr ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
 
40 gr ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
 
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΑΙΜ
 
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΞΥΣΜΑ ΛΑΙΜ (ΛΕΜΟΝΙ ΠΡΑΣΙΝΟ)
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΙΕΖΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΑΣΗ. ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΒΑΣΗ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ Η ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΑΙΜ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΑΠΛΩΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ  ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ . ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ CHEESECAKE ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ.
 
ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΑΙΜ.
 

ΑΝΑΡΟΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
 1 ΚΙΛΟ ΑΝΑΡΗ  ΑΝΑΛΑΤΗ
1 ΛΙΤΡΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
3 ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
ΜΕΛΙ
ΚΑΡΥΔΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΑΝΘΟΝΕΡΟ, ΤΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟ PYREX ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΡΕΜΑ. ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ.
ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

 
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
 
2 ΑΥΓΑ
 
1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 
300ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
250 gr  ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
 
1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
 
ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
 
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ : ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΥΖΙΑΖΕΤΕ ΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΗ ΑΦΡΑΤΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ PYREX ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ: ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΜΕΙΓΜΑ. ΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ. ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ.
 
 
 

 
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
 
1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΚΑΟ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
 
2 ΜΗΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ
 
2 ΑΥΓΑ
 
1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
 
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΑ ΜΗΛΑ , ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ. ΑΝΑΜΕΙΞΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.
 
 

 
CHOCOLATE MUFFINS
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
2  ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΚΑΟ
 
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ BAKING POWDER
 
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
 
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
 
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΓΑΛΑ 
 
125gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
 
2 ΑΥΓΑ
 
100gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ BAKING POWDER, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΙΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ   ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 - 25 ΛΕΠΤΑ. 
 
ΤΕΛΕΙΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

 
CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΟΝΤΡΟΑΛΕΣΜΕΝΑ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
 
3 ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
 
250ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
1/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
250gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΙΩΜΕΝΗ
 
1 ΠΟΤΗΡΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ
 
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
 
100gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
 
100gr  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
1 - 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΟΥΙΣΚΙ
 
ΛΙΓΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΝΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ PYREX ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ PYREX ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ  ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ. ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ. ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΟ CHEESECAKE ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ ΤΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΟΥΙΣΚΙ. ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ  CHEESECAKE ΓΑΡΝΙΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

 
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΑΡΗ
 
ΥΛΙΚΑ
 
10 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΗ ΑΝΑΛΑΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ
 
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΠΗΡΑ (ΑΛΕΣΜΕΝΗ)
 
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
 
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ
 
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ BAKING POWDER
 
12  ΑΥΓΑ
 
1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
 
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 
ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΠΗΡΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΟ ΑΝΘΟΝΕΡΟ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ BAKING POWDER. ΧΤΥΠΑΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ, ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 1 1/2 ΩΡΑ. ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.
 
ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΥΛΙΚΑ
 1 ΚΟΥΤΙ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
4 - 5 ΑΥΓΑ
2 - 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
ΠΙΠΕΡΙ
1 ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ. ΑΦΟΥ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ  ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ Σ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΑΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ. ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟΑΛΕΣΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ.




Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

 
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
450gr ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ - ΜΠΕΡ
 
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
400ml  ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ
 
1 ΚΙΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
 
1 STRAWBERRY H RASBERRY FILLING
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ - ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΣΕ ΕΝΑ PYREX ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ STRAWBERRY FILLING . BAZOYME TO ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
 
 
ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!!!

 
ΚΡΕΜΑ ΟRΕΟ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
 
ΥΛΙΚΑ
 
2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO ΧΟΝΤΡΟΤΡΙΜΜΕΝΑ
 
1/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
 
1 ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
 
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
 
2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
 
500ml  ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟ BLENDER ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ PYREX ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΑΦΡΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ. ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
 
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!

 
ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΚΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ
 
 1 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
 
250 gr  ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ
 
ΚΑΝΕΛΑ
 
500 gr ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 
2 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
 
1 1/2  ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ 
 
ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΣΤΟ BLENDER KAI ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΝΕΛΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 4 ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ PYREX  ΦΟΡΕΙ 5 - 6 ΣΕΙΡΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ PYREX. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ  ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΟΥΝ.
 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ Η ΚΡΕΜΑ ΦΥΤΙΚΗ.
 
 


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ  250 gr
1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ BAKING POWDER
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ  1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
 1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 5 ΛΕΠΤΑ. ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑΜΕ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 - 8 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΤΕΛΕΙΑ!!!



ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

 3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΛΑΔΙ
                                                                                                        
3 - 4 ΑΥΓΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ

1 ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ BAKING POWDER


ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ( ΒΑΛΕ 1 - 2 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΒΡ, ΤΟ ΧΑΜ, ΤΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ. ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ  ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ. ΑΛΕΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ  ΨΗΝΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ.

ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ!!!



ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

5 - 6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΛΟΥΝΤΖΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ

ΤΥΡΙ  ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ Η ΤΣΕΤΑΡ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΤΑΡΟΠΟΥΛΑ

 500ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΡΟΔΕΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΙΩΝΟΥΝ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΥΝΤΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΤΑΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΣΕ PYREX KAI BAZOYME AΠΟ ΠΑΝΩ  ΤΑ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 - 40 ΛΕΠΤΑ.

ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

6 ΔΕΣΜΕΣ ΣΠΑΝΑΚΙ

1 ΔΕΣΜΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ (ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ)

1 ΦΕΤΑ 250 gr

1 ΧΑΛΛΟΥΜΙ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΥΡΙ ΤΣΕΤΑΡ Η ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ " ΠΙΤΤΑ"

6 ΑΥΓΑ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΒΟΥΜΕ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ PYREX ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΤΡΥΠΗΣΟΥΜΕ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΦΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ. ΚΤΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΑΥΓΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΨΗΜΕΝΗ ΖΥΜΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΨΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΕΣ. ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ.

ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015


ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΕΝΝΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

200gr  ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ

80 gr  ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΑΛΑΤΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ  ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ  ΜΙΣΟ ΒΟΥΤΥΡΟ , ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΕΛΑΦΡΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 5 - 8 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΟΥΝ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ  ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙς ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΖΟΥΜΙ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.




LAVA CAKE


ΥΛΙΚΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

400gr  ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

6 ΑΥΓΑ

400 gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ Η ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΑΡΧΙΚΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ . ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ. ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ Η ΣΑΝΤΙΓΗ!!


ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΑRS & RICE CRISPIES

ΥΛΙΚΑ

 200 gr  ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

9 MARS ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

375 gr RICE CRISPIES


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ MARS. ANAKATEYOYME ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΟ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ RICE CRISPIES ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ  ENΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ PYREX  ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΕ  ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ.


ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!!!

BANANA MUFFINS

YΛΙΚΑ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

2/3 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ BAKING POWDER

1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ( ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ)

1 ΑΥΓΟ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

1/4 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΙΝΑΚΙΑ ΓΙΑ MUFFINS. ΑΝΑΜΙΞΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΚΑΝΗ. ΑΝΑΚΑΤΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΣΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ. ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΠΟΛΥ. ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. ΨΗΣΤΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.


ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 MUFFINS.


TEΛΕΙΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !

ΚΡΕΜΑ ΜΕ COOKIES

YΛΙΚΑ

 2 ΠΑΚΕΤΑ  COOKIES

1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

2 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ (ΜΟΝ ΑΜΙ)

2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΣΙΡΟΠΙ (ΜΟΝ ΑΜΙ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΛΕ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ (ΣΤΕΦΑΝΙ). ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ  ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ (ΚΡΑΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ) ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ. ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΣΑΝ ΠΑΓΩΤΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΑΛΑΔΩΤΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΚΑΤΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ. ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ.


ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΑΔΩΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!

BANOFFEE PIE

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

1 ΛΕΜΟΝΙ

80 gr ΒΟΥΤΥΡΟ

180gr ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGESTIVE

300ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ

50 gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ. ΑΝ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΟ BLENDER ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΏΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ  ΛΕΠΤΕΣ . ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ. ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ ΜΑΣ.

ΘΕΙΚΟ!!!!

ΠΑΠΙΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΠΙΑ 2 KΙΛΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

1 ΦΛΥΝΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΦΟΥ  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ. ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΗ ΛΟΥΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΏΝΟΥΜΕ. ΨΗΝΟΥΜΕ 1 1/2 ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 170 - 190 ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΡΥΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΟΥΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ.


ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΟΥΝ!!!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ MALTESERS


YΛΙΚΑ


450 gr MALTESERS


1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ


4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΟRNING COFFEE

 ΝUTELLA


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣE ΕΝΑ PYREX ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ NUTELLA. XTYΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜALTESERS ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ.  ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ MALTESERS ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΤΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ . ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΝUTELLA. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ MALTESERS.



KΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

KΡΕΜΑ  ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO


YΛΙΚΑ

 1 ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ

3 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΥΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ

500ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

3 ΠΑΚΕΤΑ ΟREO COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ BLENDER ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ. ΚΤΥΠΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.ΑΦΟΥ ΠΗΞΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ.  ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΠΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΟΥΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ  ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΣΜΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙς ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΔΙΑΦΑΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΚΡΕΜΑ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ.


H ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ!!!!
CARROT CAKE

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ

4 ΑΥΓΑ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 3/4 ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ MIXED SPICES

1 KOYTAΛΑΚΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

2/3 ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΦΙΔΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1 ΠΑΚΕΤΟ CREAM  CHEESE

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

1/1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ  ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΛΑΔΙ  ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ.
ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΑ MIXED SPICES, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑΚΙΑ,  ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ,  ΤΟ  ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΓΙΑ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ. ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ NA KΡΥΩΣΕΙ.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΟ ΓΛΑΣΟ.
ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΟΥ. ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!






CHEESECAKE ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΥΛΙΚΑ


1  CREAM CHEESE (ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ)

500ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

2  ΠΟΤΗΡΙΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ 

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ TWIRL ΤΡΙΜΜΕΝΗ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΣΤΟ MIΞΕΡ ΤΟ CREAM CHEESE, TH ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ, ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ. ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ . ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤWΙRL.



ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


ΥΛΙΚΑ

4 ΑΥΓΑ (ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ)

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

200 gr ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΝΙΑΚ

2  DREAM TOPPING

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΤΖΕΛΑΤΙΝΗ

1 ΒΑΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΟ Η ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟ (ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ)

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ  ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ. ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ DREAM TOPPING ME TO ΓΑΛΑ ΛΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΤΥΡΙ. ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΗ ΤΖΕΛΑΤΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ. ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟ  ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ. ΧΥΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΥΤΑΤΕ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΦΕ.





ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ


1 ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ

3/4  ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΟΥΖΟ

500  ml ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΑ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΣ , ΛΕΜΟΝΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ. ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΛΙΓΟ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.  ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 - 6 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΖΙ.

ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΛΑΘΕΙΤΕ!!!!




ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


ΥΛΙΚΑ


1/2 ΚΙΛΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


5 - 6 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ


2 ΑΒΟΚΑΤΟ


6  - 7 ΚΑΡΥΔΙΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣ


1/2  ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΛΕΜΟΝΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ FRENCH MUSTURD

AΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ. ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΟΚΑΤΟ  ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ. ΒΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ.
ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣ ΜΑΖΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ. ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ.
Η ΣΑΛΑΤΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 - 5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ.


ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΑΤΗ!!!