ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

 Cheesecake Toblerone
Υλικά 
 
200 gr μπισκότα digestive
 
90 gr  βούτυρο λιωμένο
 
300gr  μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
 
300 ml κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
 
200 gr  σοκολάτα Toblerone λιωμένη + 1 σοκολάτα για διακόσμηση

Εκτέλεση
 
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί.
Θρυμματίστε στο multi, σε σκόνη τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε μπόλ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας τα με την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βουτυρωμένη φορμίτσα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει. Λιώνετε σε μπεν μαρί, τα 200gr σοκολάτας Toblerone. Μέχρι να λιώσει βάλτε σε μπολ το τυρί τύπου Philadelphia και ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία κρέμα. Μόλις λιώσει στο μπεν μαρί τη σοκολάτα, τη μεταφέρετε σταδιακά στη κρέμα τυριού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Χτυπάτε ελαφρώς τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει λίγο να μη γίνει πηχτή σαν σαντιγί και τη προσθέτετε και αυτή στο μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας με μια  σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα cheesecake στην έτοιμη βάση μπισκότου και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση με μια μαρίζ ή σπάτουλα. Βάζετε το έτοιμο cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά τουλάχιστον 5 ώρες και όλη τη νύχτα αν έχετε χρόνο. Πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε  κομματάκια σοκολάτας.


 



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου