Τούρτα Τρούφας
Υλικά
400 gr κρέμα
γάλακτος (HOPLA)
600 gr σοκολάτα υγείας (κουβερτούρα)
400 gr σαντιγί
100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Κακάο (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε στη σοκολάτα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, για να την αρωματίσουμε. Μοιράζουμε τη γκανάζ σε δύο μπολ.
Ανακατεύουμε τη μισή γκανάζ με τη σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την υπόλοιπη γκανάζ και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα που ανοίγει καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου