ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τούρτα Τρούφας
 
Υλικά
400 gr κρέμα γάλακτος (HOPLA)
600 gr σοκολάτα υγείας (κουβερτούρα)
400 gr  σαντιγί
100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Κακάο (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε στη σοκολάτα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, για να την αρωματίσουμε. Μοιράζουμε τη γκανάζ σε δύο μπολ.
Ανακατεύουμε τη μισή γκανάζ με τη σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την υπόλοιπη γκανάζ και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα που ανοίγει καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου