Cheesecake Nutellas
Υλικά
Για τη βάση:
250 gr μπισκότα σοκολάτας ή digestive
75 gr βούτυρο
30 gr ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια + 70 επιπλέον gr για πασπάλισμα
1 κουταλιά σούπας Nutella
250 gr μπισκότα σοκολάτας ή digestive
75 gr βούτυρο
30 gr ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια + 70 επιπλέον gr για πασπάλισμα
1 κουταλιά σούπας Nutella
Για το cheesecake:
400 gr Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
500 gr μαλακό τυρί Philadelhia
60 ζάχαρη άχνη
400 gr Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
500 gr μαλακό τυρί Philadelhia
60 ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Αν δεν έχετε προμηθευτεί ψημένα φουντούκια, τα ψήνετε στο φούρνο ή καβουρδίζετε σε τηγάνι χωρίς λάδι και τα 100 γρ. για τη βάση και τη γέμιση. Τα θρυμματίζετε στο blender χωρίς να γίνουν σκόνη. Λαδώνετε μια φόρμα με στεφάνι.
Για τη βάση:
Αν δεν έχετε προμηθευτεί ψημένα φουντούκια, τα ψήνετε στο φούρνο ή καβουρδίζετε σε τηγάνι χωρίς λάδι και τα 100 γρ. για τη βάση και τη γέμιση. Τα θρυμματίζετε στο blender χωρίς να γίνουν σκόνη. Λαδώνετε μια φόρμα με στεφάνι.
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο blender. Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, τα 30 gr φουντούκια και τη 1 κουταλιά σούπας nutella και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βάζετε το μείγμα το ταψάκι και καλύπτετε καλά όλη τη βάση ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για το cheesecake:
Για το cheesecake:
Χτυπάτε πολύ καλά, με το μίξερ χειρός, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και τη nutella και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση, το πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Στρώνετε το μείγμα πάνω στη βάση, το πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου