ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ντοματοκεφτέδες  νηστίσιμοι

Υλικά
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1  ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 κουταλιά γλυκού δυόσμο
λίγο λάδι για το τηγάνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια. Αδειάζουμε το μείγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.
Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι.
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου