Δίχρωμο γλυκό με γλάσο
1 φάκελος Aνθός Αραβοσίτου Στιγμής Βανίλια (ΓΙΩΤΗΣ)
1 φάκελος Aνθός Αραβοσίτου Στιγμής Σοκολάτα (ΓΙΩΤΗΣ)
700 ml (3½ ποτήρια) γάλα
200 γρ. σαβουαγιάρ
25 γρ. (1 κουταλιά σούπας) μαργαρίνη
1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες (ΓΙΩΤΗΣ)
Εκτέλεση
Παρασκευάζετε το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το “Aνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
Τοποθετείτε τα μισά σαβουαγιάρ στον πάτο μιας στενόμακρης φόρμας και τα ραντίζετε με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ.
Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από τα σαβουαγιάρ και στη συνέχεια τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ εκτός από 3-4 κομμάτια. Τα ραντίζετε με λίγο γάλα και προσθέτετε την κρέμα βανίλια. Τελειώνετε το γλύκισμα με τριμμένα σαβουαγιάρ.
Για το γλάσο
Ζεσταίνετε 1 κουταλάκι της σούπας μαργαρίνη και 50 ml (1/4 ποτηριού) γάλα και προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και γλασάρετε αμέσως την επιφάνεια του γλυκίσματος.
Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει το γλάσο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου