ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

Υλικά
Για το παντεσπάνι
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
1 ποτήρι  ζάχαρη
1/2 ποτήρι αμυγδαλόψυχα

3 κουτάλια σούπας κακάο
1 ποτήρι νερό σταδιακά
2 κουταλάκια  γλυκού baking powder

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας  λικέρ πορτοκαλιού ή  χυμό του πορτοκαλιού

Για την κρέμα
1  ποτήρι ζάχαρη άχνη
180 gr λάδι
100 gr  κακάο
5 κουτάλια  σούπας χυμό πορτοκαλιού ή λικέρ πορτοκαλιού
80 gr  λιωμένη κουβερτούρα (Βοrnville)

Eκτέλεση
Παντεσπάνι : Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ ενώ το νερό το προσθέτουμε σταδιακά. Το μείγμα αυτό το βάζουμε σε μια φόρμα με στεφάνι που ανοίγει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 -15 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο. Αφού ψηθεί το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι : Σε ένα ποτήρι νερού βάζουμε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού ή το λικέρ και γεμίζουμε το υπόλοιπο με νερό. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη για να σιροπιάσουμε αργότερα το παντεσπάνι.
Κρέμα: Λιώνουμε την κουβερτούρα και σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τον χυμό πορτοκαλιού και την λιωμένη κουβερτούρα, τα χτυπάμε καλά όλα μαζί με το μίξερ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, ώστε να σφίξει η σοκολάτα μας.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι μας οριζόντια ώστε να έχουμε δυο ίσα μέρη. Τα σιροπιάζουμε και τα δύο και από τις δυο πλευρές .Τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα με στεφάνι  χωρίς την βάση του και βάζουμε σαν βάση το ένα παντεσπάνι, από πάνω αδειάζουμε τα 3/4 της σοκολάτας, τα απλώνουμε  και βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω. Απλώνουμε το υπόλοιπο  1/4 της σοκολάτας που κρατήσαμε και καλύπτουμε το παντεσπάνι μας. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι την επόμενη μέρα.Όταν δέσει καλά βγάζουμε προσεκτικά το στεφάνι και στολίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή κακάο ή  smarties ότι άλλο θέλουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου