ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σαλάτα με ρύζι και γαρίδες
 
Υλικά
800 gr  γαρίδες ωμές με το κέλυφος
2 λεμόνια το χυμό τους
100 ml. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ρόκα κομμένη με το χέρι
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και το χυμό του λεμονιού να βράσουν. Ριχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε το κέλυφος και τα κεφάλια, ξεπλένουμε με νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό για 13-15 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα αρχίσει και πάλι να βράζει. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίζουμε ξανά και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και αλατοπιπερόνουμε. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε και πάλι.  Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου