Σαλάτα με ρύζι και γαρίδες
Υλικά
800 gr γαρίδες ωμές με το
κέλυφος
2 λεμόνια το χυμό τους
100 ml. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ρόκα κομμένη με το χέρι
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και το χυμό του λεμονιού να βράσουν. Ριχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Μαγειρεύουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό για 13-15 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα αρχίσει και πάλι να βράζει. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίζουμε ξανά και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και αλατοπιπερόνουμε. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε και πάλι. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου