ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κρέπες με κρέμα βανίλια
 
Υλικά
10-12 κρέπες έτοιμες ή σπιτικές
2 ποτήρια γάλα
1  βανίλια
2 κρόκοι αυγών
6 κουτάλια σούπας ζάχαρη
2 κουτάλια σούπας corn flour
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
ζάχαρη κρυσταλλική για το γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τις κρέπες. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να διατηρούνται ζεστές.
Ετοιμάζετε την κρέμα. Βράζετε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το corn flour.
Όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας διαρκώς έως ότου αρχίσει να δένει η κρέμα.
Ξαναρίχνετε στο κατσαρολάκι την κρέμα και τη βάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση. Αφού κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μοιράζετε την κρέμα στις κρέπες και τυλίγετε σε ρολά.
Τις βάζετε σε πιατέλα ή σκεύος σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με ζάχαρη  και σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας (προαιρετικά).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου