Υγρό κέικ σοκολάτας με μπισκότα
Υλικά
260 gr κουβερτούρα 300 gr κρέμα γάλακτος
2 αυγά + 2 κρόκοι
100 gr ζάχαρη άχνη
1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφήνουμε για λίγο κατά μέρος. Σπάμε σε ένα καθαρό μπολ τα ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αδειάζουμε τα αυγά μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, το αδειάζουμε στην φόρμα μας και το ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου