ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και φέτα
 
Υλικά:
8-10 μεγάλες ντομάτες, ώριμες αλλά σφιχτές
1 ποτήρι ρύζι γλασέ
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ξερό κρεμμύδι
φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
200 ml ελαιόλαδο
150 gr φέτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, με 100ml ελαιόλαδο. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 2½ ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά, ανακατεύοντας παράλληλα. Χαράσσουμε σταυρωτά τις ντομάτες και τις βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει.
Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό.  Κόβουμε ένα καπάκι από κάθε ντομάτα και αδειάζουμε  τη σάρκα τους και την ψιλοκόβουμε.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το  βασιλικό, την ψιλοκομμένη σάρκα της ντομάτας και τη φέτα, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου