Γερμανική Μηλόπιτα με κρέμα
Για τη βάση
200 gr μπισκότα κανέλας
80 gr βούτυρο ανάλατο
Για τα μήλα
1 1/2 κιλό μήλα κόκκινα
200 gr ζάχαρη καστανή
70 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
5 gr κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για την κρέμα γιαουρτιού
300ml γιαούρτι στραγγιστό
200ml κρέμα γάλακτος
45 gr ζάχαρη άχνη
200 gr μπισκότα κανέλας
80 gr βούτυρο ανάλατο
Για τα μήλα
1 1/2 κιλό μήλα κόκκινα
200 gr ζάχαρη καστανή
70 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
5 gr κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για την κρέμα γιαουρτιού
300ml γιαούρτι στραγγιστό
200ml κρέμα γάλακτος
45 gr ζάχαρη άχνη
Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Φτιάξτε τη βάση. Ντύστε το ταψί µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος, φροντίζοντας να καλυφθούν τόσο η βάση όσο και τα εσωτερικά τοιχώµατα. Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και αφήστε το µέχρι να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σπάστε τα µπισκότα κανέλας, βάλτε τα στο µπλέντερ µαζί µε το λιωµένο βούτυρο και χτυπήστε τα µέχρι να διαλυθούν τελείως. Πάρτε το µείγµα από το µπλέντερ και τοποθετήστε το στη βάση του ταψιού, πιέζοντας από πάνω µε τα χέρια για να δηµιουργηθεί µια συµπαγής βάση.
Φτιάξτε τα µήλα. Σε ένα µπολ ρίξτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το µοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατέψτε τα µε ένα πιρούνι. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Βάλτε τις σε ένα µπολ, πάρτε το 1 / 4 από αυτές και τοποθετήστε τις πάνω στη βάση της τάρτας. Πασπαλίστε µε το 1 / 3 από το µείγµα µε το αλεύρι που έχετε στο µπολ, καλύψτε από πάνω µε άλλη µια στρώση µήλα και συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο άλλες δύο φορές, τελειώνοντας µε τις φέτες µήλων.
Φτιάξτε την κρέµα. Σε ένα µπολ βάλτε την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε δυνατά µε µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, µέχρι να έχετε µια αφράτη σαντιγί. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.
Απλώστε την κρέµα πάνω από τα µήλα (κρατήστε λίγη για το σερβίρισµα), ισιώστε την επιφάνειά της µε µια σπάτουλα και ψήστε τη στη µεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 40 λεπτά. Είναι έτοιµη όταν ροδίσει η επιφάνειά της.
Βγάλτε την από το φούρνο, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε µαζί µε µια κουταλιά της σούπας από την κρέµα γιαουρτιού που έχετε κρατήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου