ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τιραμισού με baileys
 
Υλικά
1 ποτήρι καφέ εσπρέσο
1/3 του  ποηριού λικέρ με άρωμα καφέ
6 μπισκότα σαβουαγιάρ κομμένα στη μέση κατά πλάτος
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1/4 του  ποτηριού καστανή ζάχαρη
250 gr  τυρί μασκαρπόνε
1/2 ποτήρι  Baileys
Χοντροτριμμένη κουβερτούρα
 
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ του καφέ. Βουτήξτε τα μπισκότα ένα ένα και μοιράστε τα στη βάση και τις πλευρές τεσσάρων μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα καφέ-λικέρ, που δεν ρούφηξαν τα μπισκότα. Με το μίξερ χτυπήστε καλά σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το Baileys και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα. Με ένα μεταλλικό κουτάλι προσθέστε τη μαρέγκα σας σε δυο δόσεις στο μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε καλά. Μοιράστε την κρέμα σας πάνω από τα μπισκότα σαβουαγιάρ, καλύψτε τα γλυκά σας με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 6 ώρες. Για να σερβίρετε αφαιρέστε τη μεμβράνη και πασπαλίστε με τριμμένη κουβερτούρα.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου