ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη καρυδόπιτα σιροπιαστή
 
Υλικά
2 ποτήρια  καρύδι τριμμένο
1 ποτήρι  σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι  φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι  ζάχαρη
1 ποτήρι  λάδι
1 ποτήρι  χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κουταλιά σούπας σόδα
1 κουταλιά σούπας  baking powder
1 κουταλιά σούπας κανελλογαρύφαλλα

 
Σιρόπι
2 1/2  ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
2 κουταλιά σούπας λεμόνι
1 βανίλια

 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Λαδώνουμε ένα ταψάκι  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι (για να μην μας πέσει απότομα το σιρόπι και καθίσει η καρυδόπιτα). Αφήνουμε το γλυκό σκεπασμένο για 1 ώρα να ποτίσει το σιρόπι και μετά σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και λυμένη κουβερτούρα από πάνω όταν κρυώσει.


Καλή επιτυχία!!!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου