Νηστίσιμο Μιλφέιγ
Υλικά:
1 πακέτα σφολιατίνια
Για την κρέμα
200 ml γάλα καρύδας
400 gr νερό
100 gr χυμό πορτοκαλιού
7 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
7 κουτάλια σούπας custard powder (ή άνθος αραβοσίτου) με γεύση βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το μισό νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθούν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το μισό νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθούν.
Διαλύουμε στο υπόλοιπο νερό, τη custard και μόλις το παραπάνω μείγμα ζεσταθεί το προσθέτουμε κι αυτό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση έως ότου η κρέμα γίνει παχύρρευστη. Ύστερα, την αποσύρουμε από την φωτιά και την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που την τοποθετούμε σε επαφή με την κρέμα για να μην δημιουργηθεί κρούστα.
Μέχρι να κρυώσει η κρέμα αυτή, βάζουμε σε ένα μπολ τη φυτική σαντιγύ και το υπόλοιπο γάλα καρύδας και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά.
Ύστερα, προσθέτουμε στην κρέμα τα 2/3 της σαντιγύ (το υπόλοιπο το κρατάμε για γαρνίρισμα αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά τις δύο κρέμες. Μερικά σφολιατίνια τα σπάζουμε για να καλύψουμε το γλυκό μας. Στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια και από πάνω τη μισή κρέμα. Ύστερα καλύπτουμε την κρέμα με μια ακόμη σειρά σφολιατίνια και από πάνω στρώνουμε την άλλη μισή κρέμα.
Τέλος καλύπτουμε με την λευκή ή σαντιγύ. Από πάνω για φινίρισμα πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με άχνη.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο να μας χαρίσει την υπέροχη γλύκα του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου