Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με λαχταριστή κρέμα
Υλικά για το κέικ :
200 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
3 κουτάλια σούπας κακάo
60 ml λάδι
250 ml γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας ή ρυζιού ή καρύδας
200 gr ζάχαρη
βανίλια
μία πρέζα αλάτι
1 κουτάλι σούπας χυμό από λεμόνι
λίγο ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Υλικά για την κρέμα :
300 ml γάλα σόγιας με άρωμα βανίλιας η ρυζιού ή καρύδας
1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι
1 κουταλιά σούπας Corn Flour
100 gr ζάχαρη
100 gr βούτυρο νηστίσιμο
βανίλια.
Εκτέλεση :
Πρώτα κάνουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλεύρι , corn flour , ζάχαρη και γάλα σόγιας και ανακατεύουμε. Το βάζουμε πάνω σε φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και μετά βάζουμε την μαργαρίνη και την ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Για το κέικ , βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το γάλα σόγιας και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και χυμό από λεμόνι. Ξεχωριστά ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και μετά βάζουμε και τα υγρά υλικά μέσα και τα ανακατεύουμε τόσο όσο χρειάζεται για να μας βγει το μείγμα για κέικ. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί τετράγωνο μεγάλο όπου έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος. Το απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά το πολύ. Όταν έχει ψηθεί , το βγάζουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ξεκολλάμε το χαρτί. Κόβουμε το κέικ σε τρία ίσια μέρη , αλείφουμε με κρέμα τα πρώτα δύο φύλλα με κρέμα , βάζουμε ένα πάνω στο άλλο και το κλείνουμε με το τρίτο φύλλο.
Διατηρούμε το κέικ μας στο ψυγείο και λίγο πριν το κόψουμε το πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου