ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πανακότα Σοκολάτας
 
Υλικά
250 ml γάλα πλήρες
250 gr φρέσκια κρέμα
250 gr άλειμμα σοκολάτας
1 ½ φακελάκι  ζελατίνη σε σκόνη διαλυμένη σε 50 ml ζεματιστό νερό
50 gr  ξύσμα σοκολάτας για τη διακόσμηση
 
ΕκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και το άλειμμα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί καλά και να αχνίζει.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη διαλυμένη ζελατίνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βάζο και γεμίζουμε με αυτό τα ατομικά μπολάκια. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κάθε πανακότας με μεμβράνη (να αγγίζει η μεμβράνη την κάθε πλευρά) για να μην κάνει πέτσα η κρέμα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη από το κάθε μπολάκι και διακοσμούμε με λίγο ξύσμα σοκολάτας. Σερβίρουμε αμέσως.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου