Κανελόνια με σπανάκι και τυρί
16 κρέπες μικρές ή 1 πακέτο μακαρόνια κανελόνια
Για τη γέμιση
100 gr ροκφόρ
250 gr ένταμ ή γκούντα
50 gr βούτυρο
400 gr σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθος (λίγος ψιλοκομμένος)
2 αυγά
1 ποτήρι μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Γέμιση : Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το ροκφόρ, τα 2/3 από την μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί (ένταμ ή γκούντα), τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10 12 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο) ή τις κρέπες σας.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι. Σε ένα pyrex απλώνετε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 40- 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου