ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Κανελόνια με σπανάκι και τυρί
 
Υλικά
16 κρέπες μικρές ή 1 πακέτο μακαρόνια κανελόνια

Για τη γέμιση
100 gr ροκφόρ
250 gr  ένταμ ή γκούντα
50 gr  βούτυρο
400 gr  σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθος (λίγος  ψιλοκομμένος)
2 αυγά
1 ποτήρι μπεσαμέλ σπιτική ή έτοιμη
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
αλάτι -πιπέρι
 
Εκτέλεση
Γέμιση : Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε  μέχρι  να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το ροκφόρ, τα 2/3 από την μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί (ένταμ ή γκούντα), τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10 12 λεπτά, τα  στραγγίζετε και τα αφήνετε  να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο) ή τις κρέπες σας.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι. Σε ένα pyrex  απλώνετε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη  μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε για 40- 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο  μέχρι να ροδίσουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου