Γλυκές αμαρτίες
Για τη βάση
1 πακέτο petit beurre
1/2 ποτήρι αλεσμένα φουντούκια
1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
50 gr βούτυρο
200 gr κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 ποτήρι πραλίνα φουντουκιού
1 1/2 ποτήρι χοντροκομμένα φουντούκια.
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψί προσέχοντας να εξέχει 2 εκ. από κάθε άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα petit beurre, το μισό ποτήρι αλεσμένα φουντούκια, το βούτυρο και τις βανίλιες και τα πατάμε καλά ώστε να στρωθούν ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού επάνω στο λαδόχαρτο. Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη βάση με τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλυκό και να στερεοποιηθεί. Τέλος κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου