ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τάρτα με σοκολάτα νηστίσιμη
 
Για τη βάση της τάρτας
220 gr φουντούκια
50 gr φρυγανιά
100 gr  βούτυρο νηστίσιμο
2 κουτάλια σούπας μέλι
4 κουταλάκια του γλυκού κακάο
 
Για τη γέμιση της τάρτας
100 gr βούτυρο νηστίσιμο
100 gr γάλα καρύδας
150 gr μέλι
120 gr κακάο
1 βανίλια
 
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν καλά τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και το λιωμένο  βούτυρο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι για τάρτα.
Στρώνουμε τη βάση με το μίγμα φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάζουμε την νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, το γάλα καρύδας και το μέλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε. Ρίχνουμε το κακάο και την  βανίλια. Με σύρμα ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Παγώνουμε την τάρτα να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου