ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμο Μαχαλεπί Λιβανέζικο
 
Υλικά:
3 1/2  ποτήρια γάλα καρύδας (2 κονσέρβες των 400 ml)
1 1/2 ποτήρι νερό
8 γεμάτα κουτάλια σούπας  corn flour
1/2  ποτήρι ζάχαρη
1 2/3 (400 ml) φυτική κρέμα γάλακτος  (Hopla)
6 κόκκους μαστίχας αλεσμένους 
2 κουτάλια σούπας  ανθόνερο
1/4 ποτήρια  χαλεπιανά χοντροσπασμένα
 
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το νερό με το cornflour.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται. Προσθέτουμε το αλεύρι με το νερό, την κρέμα  και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε και το ανθόνερο, κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε άλλο ένα λεπτό. 
Ρίχνουμε σε ένα πυρέξ την κρέμα μας και την αφήνουμε να κρυώσει. Πάνω βάζουμε τα σπασμένα χαλεπιανά και την κρυώνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου