Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες
Για τη ζύμη:
2 1/2 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι baking Powder
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
6 ποτήρια γλυκιά κολοκύθα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
1/2 ποτήρι πλιγούρι
1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλιά κανέλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 ποτήρι σταφίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκάνη, τα ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε 2 φύλλα, το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο. Στρώνουμε το μεγαλύτερο σε πυρέξ, ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο.Τρυπούμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου