Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού
ΥλικάΓια την σοκολατόπιτα
500 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
500 gr ζάχαρη μαύρη
250 gr καρύδια ψιλοκομμένα
150 gr κακάο
4 gr κανέλα
1 βανίλια
500 ml χυμό πορτοκαλιού
25 gr μαγειρική σόδα
100 ml λάδι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το γλάσο πορτοκαλιού
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
30 gr ζάχαρη
230 gr ζάχαρη άχνη
50 ml χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Για την σοκολατόπιτα
Τρίβουμε στο blender τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν. Ρίχνουμε σε ένα μπόλ το λάδι και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την βανίλια και την κανέλα.Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με ένα κουτάλι .Σχηματίζουμε στην μέση του μείγματος μια λακκούβα και ρίχνουμε το μείγμα λαδιού με το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά.Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά .Αδειάζουμε την σοκολατόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά. Την βγάζουμε απο τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο πορτοκαλιού
Ρίχνουμε την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε καλά με ενα κουτάλι. Τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και σταδιακά την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ζωηρά. Κόβω σε κομμάτια την σοκολατόπιτα και περιχύνουμε με το γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου