Νηστίσιμη κρέμα με γάλα καρύδας
Υλικά για τη βάση
100 ml. γάλα κάρυδας
150 gr ζάχαρη
125 gr βούτυρο
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας κακάο
300 gr αλεσμένα μπισκότα Petit
Υλικά για την κρέμα:
2 τενεκεδάκια γάλα καρύδας
5 κουτάλια σούπας ζάχαρη
νερό (γεμίζουμε το 1 άδειο τενεκεδάκι)
2-5 κουταλιές ινδοκάρυδο αλεσμένο
6 κουτάλια Corn Flour
3 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για την Βάση
Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο
και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν
όλα τα υλικά.Δεν πρέπει να βράσουν.Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα το βάζετε στα
αλεσμένα μπισκότα, τα ανακατώνεται όλα μαζί και τα τοποθετείται σε ένα τετράγωνο pyrex και το αφήνετε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από τις πλάκες σοκολάτας σε μία κατσαρόλα. Βάζω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.Απλώνω το μείγμα από τα μπισκότα σε ένα τετράγωνο pyrex Ρίχνω πάνω στα μπισκότα τη μισή κρέμα.Ρίχνω στην υπόλοιπη κρέμα τις πλάκες σοκολάτας και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.Βάζω ακόμα μία στρώση μπισκότα και ρίχνω πάνω στα μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα.Όταν κρυώσει τη βάζω στο ψυγείο. Μετά στολίζω με ινδοκάρυδο αλεσμένο και τριμμένη σοκολάτα υγείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου