Τάρτα λεμόνι - σοκολάτα
Υλικά για τη βάση:
250γρ. μπισκότα digestive
50γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
2 κρόκοι αυγών
2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
50γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
2 κρόκοι αυγών
2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για τη γέμιση:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκοι αυγού
χυμό από 2-3 λεμόνια
200γρ. πραλίνα φουντουκιού
προαιρετικά ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκοι αυγού
χυμό από 2-3 λεμόνια
200γρ. πραλίνα φουντουκιού
προαιρετικά ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
Εκτέλεση για τη βάση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας. Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ). Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιάς το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και άν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20 λεπτά. Διακοσμούμε με το ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη για διακόσμηση.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια ταρτιέρα (διάμετρος 28εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας. Με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός (όχι στο μίξερ). Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο και μιάς το κάθε λεμόνι έχει διαφορετική οξύτητα δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο και άν θα προσθέσουμε άλλο εξαρτάται από το γούστο μας. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα μπαλάκια σοκολάτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 20 λεπτά. Διακοσμούμε με το ξύσμα σοκολάτας ή κακάο ή άχνη για διακόσμηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου