Νηστίσιμη τάρτα με αχλάδια
Για τη ζύμη
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
120 gr λάδι
120 gr φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
400 gr αλεύρι χαζαροπλαστικής
Για τη γέμιση
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
100 gr καστανή ζάχαρη
7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το baking powder.
Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου