Πορτοκαλόπιτα Νηστίσιμη
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
2 κουτάλια σούπας νησιαστέ
3 κουτάλια σούπας σιμιγδάλι
2 baking powder
ξύσμα απο 1 λεμόνι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νησιαστέ, το baking powder, το σιμιγδάλι και τα ξύσματα πορτοκαλιού - λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου. Μετά κόβουμε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σε μεσαίου μεγέθους κομματάκια. Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο το γλυκό να κρυώσει λίγο και παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (ελέγχουμε με το κουτάλι αν έχει “δέσει” γιατί ίσως χρειαστεί λίγα λεπτα ακόμη βρασμού). Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα και περιμένουμε να “ρουφήξει” το σιρόπι για να τη κόψουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου