ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κέικ πορτοκαλιού με κουβερτούρα

Υλικά:
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι  λάδι
3/4  ποτηριού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι σταγόνες κουβερτούρας
1 ποτήρι  καρύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι  σταφίδες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ με το μίξερ και σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα στερεά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα υγρά μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή ένα σύρμα κουζίνας. Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι (και αυτό γιατί δεν ξεφορμάρεται εύκολα) και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει καλά.
Προσοχή: Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 45 λεπτά γιατί θα πέσει ο όγκος του κέικ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου