ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σάμαλι Νηστίσιμο και σοκολατένιο
Υλικά:
1 ποτήρι ανθρακούχο νερό (240 ml)
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
¼  ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτάλια σούπας κακάο
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη
2 κουταλακιά γλυκού baking powder

αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι¾ κούπας νερό
¾ κούπας ζάχαρη


Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το baking powder, το κακάο και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για μια ώρα το υλικό να φουσκώσει.
Μετά από μία ώρα, βάζουμε το υλικό σε  βουτυρωμένο ταψί . Το γλυκό δεν φουσκώνει πολύ, αλλά αφήστε χώρο ώστε να μπορείτε να σιροπιάσετε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στο μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Το σιρόπι δεν θα το πάρει από την αρχή όλο. Βάλετε αρκετό σιρόπι και μόλις το πιει ξανασιροπιάστε το. Όσο κι αν σας φαίνεται πολύ, το χρειάζεται αυτό το γλυκό. Το πολύ-πολύ να κρατήσετε 2-3 κουταλιές αν σας φαίνεται πολύ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου