Τάρτα με φράουλες και σοκολάτα νηστίσιμη
Υλικά:
120 ml. ελαιόλαδο
40 ml νερό
4 ml κονιάκ
100 gr ζάχαρη
360 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2 μπαστουνάκι βανίλια
Αλάτι 1 πρέζα
Για την κρέμα:
280 gr ταχίνι
300 gr σοκολάτες κουβερτούρα
4 κουτάλια σούπας μέλι
500 gr φράουλες καθαρισμένες
Εκτέλεση
Για τη βάση
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υγρά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες μέχρι να ενωθούν.
Μοιράζουμε τη ζύμη στην επιφάνεια της ταρτιέρας και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω-γύρω τη ζύμη που περισσεύει από την ταρτιέρα έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε την ταρτιέρα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει..
Για τη γέμιση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν –μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι. Ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τις φράουλες στη βάση της τάρτας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της σοκολάτας.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου