Γλυκές φλογέρες με σύκα και καρύδια
Υλικά:1 πακέτο (500 gr) φύλλο κρούστας
½ ποτήρι μέλι
250 gr καρύδια χοντροκομμένα
200 gr σύκα ξερά ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού κανελογαρίφαλα κοπανισμένα
2 κουτάλια σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Για το σιρόπι και το πασπάλισμα
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
χυμός από 1 λεμόνι
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε τα σύκα, τα καρύδια, με το μέλι, τα κανελογαρίφαλα και τη φρυγανιά. Τα ανακατεύετε καλά. Αλείφετε το ταψί με λάδι. Στρώνετε τα φύλλα σε επίπεδη επιφάνεια και τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους 10 εκ. Λαδώνετε καλά 2 λωρίδες φύλλου και τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη. Απλώνετε γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς. Τυλίγετε τις λωρίδες σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Τοποθετείτε τα ρολάκια στο ταψί αφήνοντας απόσταση 2-3 εκ. μεταξύ τους. Τα αλείφετε με λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄, περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά (εκτός από την άχνη) για 10΄ περίπου. Σιροπιάζετε τις φλογέρες (κρύες φλογέρες – ζεστό σιρόπι) και τις πασπαλίζετε με άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου