Σταφιδόψωμα Νηστίσιμα
Υλικά:
4 ποτήρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι σταφίδα μαύρη
1 κουταλιά μαγιά μπύρας (σκόνη)
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζετε τη μαγιά σ'ένα μπολ και τη διαλύετε με λίγο
νερό.
Ρίχνετε λίγο αλεύρι, ανακατεύετε να γίνει χυλός και τον
αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Βάζετε σε μία λεκάνιτσα το λάδι με την ζάχαρη και
ανακατεύετε. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη διαλυμένη μαγιά, τις σταφίδες
που τις έχετε πασπαλίσει με αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι
Ζυμώνετε πολύ καλά και σκεπάζετε τη ζύμη. Την αφήνετε
να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μεχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Πλάθετε ψωμάκια και τα ψήνετε στο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου