Σοκολατόπιτα με καρύδια
Υλικά για σοκολατόπιτα:
450 gr βούτυρο
450 gr κουβερτούρα
900 gr ζάχαρη
9 αυγά
10 gr μπέικιν πάουντερ
300 gr αλεύρι
150 gr καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
450 gr βούτυρο
450 gr κουβερτούρα
900 gr ζάχαρη
9 αυγά
10 gr μπέικιν πάουντερ
300 gr αλεύρι
150 gr καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
Υλικά για σάλτσα σοκολάτας:
500 gr λιωμένη κουβερτούρα
750 gr κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα για να λιώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Μόλις βγει από το φούρνο, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με τη σάλτσα σοκολάτας.
Εκτέλεση σάλτσας
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη ρίχνουμε σταδιακά, ανακατεύοντας στην λιωμένη κουβερτούρα.
- Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή καθώς και η σοκολατόπιτα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου