Εύκολη πανακότα βατόμουρο!
Υλικά
700 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια τζελατίνη
75 γρ. ζάχαρη
1½ τεμ. βανίλια φυσική
100 γρ. πουρέ βατόμουρου
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι, σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού πρώτα τη διαλύσουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου