Τιραμισού με φουντούκια, σοκολάτα και αναρή
Υλικά
200 ml ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε 2 κουταλάκια nescaffe
40 gr ζάχαρη
30 ml λικέρ αμαρέτο ( προαιρετικό)
200 ml φρέσκο γάλα
700 gr αναρή ανάλατη
120 gr ζάχαρη
13 - 15 μπισκότα σαβουαγιάρ
1 σοκολάτα Cadbury τριμμένη
1 ποτήρι χοντροκομμένα φουντούκια
1 ποτήρι χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον καφέ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το λικερ, το γάλα, την αναρή και τη ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας και να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
Σ’ ένα μικρό pyrex φτιάχνουμε μία στρώση από σαβουαγιάρ τα οποία βουτάμε ένα - ένα στον καφέ. Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια. Παγώνουμε και σερβίρουμε. Το τιραμισού δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το λικερ, το γάλα, την αναρή και τη ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας και να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
Σ’ ένα μικρό pyrex φτιάχνουμε μία στρώση από σαβουαγιάρ τα οποία βουτάμε ένα - ένα στον καφέ. Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια. Παγώνουμε και σερβίρουμε. Το τιραμισού δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου