Τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες
Υλικά:
Για την τούρτα
250gr μπισκότα ολικής άλεσης
125gr βούτυρο λιωμένο
Για το παγωτό
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κρέμα γάλακτος 250gr
1 γάλα εβαπορέ 400gr
1 βανίλια
φράουλες φρέσκες
3/4 ποτηριού μαρμελάδα φράουλας
2 κουτάλια σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα στεφάνι που ανοίγει και πιέζουμε καλά το μπισκότο στη βάση. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα να αφρατέψει, να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο - λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε το κτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και μετά βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και προσθέτουμε το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη. Αφαιρούμε τα πλαϊνά από τη φόρμα στρώνουμε τις φράουλες πάνω από το παγωτό και περιχύνουμε με την χλιαρή μαρμελάδα που είναι πλέον σαν σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου