ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Χταπόδι με σπαγγέτι
 
Υλικά:
 
1 κιλό χταπόδι
1  κουτί σπαγγέτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 ποτήρι λευκό  ξηρό κρασί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι - πιπέρι
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε  και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ρίχνουμε τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι σκεπάζοντας την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμί στην κατσαρόλα, αλλιώς προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε το σπαγγέτι ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσουν.
 
 
Ένα ωραίο γεύμα για τις νηστείες!!!
 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου